Vebego & UWV – een Duurzaam Werkend Stel

by

Door Annette van Waning, Head of CSR / Directeur Vebego Foundation

Werk is belangrijk voor iedereen, maar helaas is er niet voor iedereen werk. Er zijn er in Nederland 687.000 werklozen. Om de werkgelegenheid te stimuleren hebben Vebego en het UWV in januari 2011 een convenant getekend. De intentie en doelstelling van het convenant is het bevorderen van het beschikbaar komen van werplekken binnen Vebego en haar bedrijven, voor mensen die binnen alle doelgroepen van het UWV vallen.

Maar ja werkt dat nu in de praktijk en hoe? Om eerlijk te zijn werkt dat heel goed en daar zijn we trots op! Na de pilot in Zuid Limburg is het werkingsgebied van het convenant uitgebreid naar heel Nederland waardoor alle Vebego bedrijven kunnen participeren in de contacten met het UWV. Dit betekent dat de landelijk adviseur werkgeversdiensten van het UWV contact heeft met onze HR en P&O adviseurs en zij samen de match maken met het lokale UWV. Hierdoor ontstaat persoonlijk contact en een gezamenlijk doel om mensen daadwerkelijk aan het werk te krijgen en te houden. Kortom, directe lijnen, concrete afspraken en doelgerichte actie.

De samenwerking in de afgelopen jaren is succesvol en daar zijn we trots op . Begonnen we met een 141 plaatsingen in 2011, inmiddels zijn in 2014 336 mensen bemiddeld naar werk. En op 1 januari 2015 was nog 51% aan het werk! Dat is een top resultaat. De mensen die aan het werk zijn komen uit een hele diverse groep. Deze bestaat bijvoorbeeld uit 19 Wajongers waarvan er 13 nog aan het werk zijn. En 24% behoorde tot de categorie jongeren (<27 jaar) e 54% tot de categorie 55+.

Behalve het bemiddelen van mensen kan en doet het UWV nog veel meer en ook daarvoor is het convenant bedoeld. Inmiddels heeft Vebego haar contacten met het UWV gebruikt binnen het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds. Jongeren in dit programma kunnen competitietesten en interessetesten doen. Door ook hier samen te werken en met jongeren, Vebego en het UWV te kijken naar de mogelijkheden, dromen en kansen realiseren we duurzame inzetbaarheid voor deze groep en voorkomen we dat jongeren uitvallen en de werklozen van de toekomst worden.

Kortom, Vebego en UWV zijn samen een mooi werkend stel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: