Vebego actief tijdens NL Doet

by

Door Vivian Knechten:
Op 21 maart was het zover: NL Doet! De grootste vrijwilligersactie van Nederland. Een mooie gelegenheid voor ons als bouwreisgroep om ons ambassadeurschap van de Vebego Foundation verder uit te dragen en onze bijdrage te leveren aan een goed doel. In januari van dit jaar hebben we als bouwreisgroep de unieke kans gekregen om in Sri Lanka aan een project te werken, een once-in-a-lifetime-expercience! Tijdens de terugkomdag in februari werd er met veel enthousiasme nagedacht over initiatieven om de groepsspirit levend te houden en besloten we als bouwreisgroep om o.a. mee te doen aan NL Doet.

Susanne, die de organisatie van de klus grotendeels op zich nam, koos een klus in het centraal gelegen Utrecht, waar we om 10.00 uur werden verwacht in de kleurrijke wijk Lombok. Ondanks het druilerige weer zijn we met in totaal 10 vrijwilligers in alle vroegte per auto of trein naar Utrecht gereisd. In Lombok werden we, samen met nog 23 vrijwilligers van het bedrijf Mediquest, met koffie en koek welkom geheten door initiator Jolanda van Resto van Harte, het bedrijf dat de klus heeft geïnitieerd.

Jolanda geeft allereerst een korte toelichting op de klus. Het gaat om het bouwen van in totaal 5 rollende resto’s. Dit zijn zogenaamde minirestaurants, bestaande uit een tafel waaraan zo’n 8 a 10 gasten kunnen plaatsnemen. De tafels rijden op wielen, die elk met fietsen worden aangedreven. In het midden van de tafel worden kleine gerechtjes door een kok bereid. De rollende resto’s zullen meerijden tijdens de parade ‘la Caravane d’ Utrecht’ op 3 juli. De bedoeling is dat toeschouwers kunnen opstappen, een stukje mee kunnen rijden en kunnen proeven van allerlei gerechtjes en vervolgens hun plek af staan aan het volgende groepje bezoekers. Het doel is uiteindelijk om mensen in de wijken met verschillende leeftijden, culturen en achtergronden, te verbinden en bij elkaar te brengen.

Na de uitleg worden de vrijwilligers verdeeld over de locaties in de verschillende wijken. Wij blijven in Lombok en onze taak voor vandaag is o.a. het in elkaar zetten van een aantal fietsen. Eerst krijgen we de opdracht om een 6-tal ernstig beschadigde en ‘afgedankte’ fietsen bij een fietsenmaker in de buurt op te halen. Door bruikbare onderdelen van een aantal fietsen te halen en deze op de meest geschikte fietsen te bevestigen, lukt het om een 3-tal fietsen weer helemaal gebruiksklaar te maken! Zo wordt o.a. de verlichting en de spatborden van een aantal fietsen afgehaald en op de beste fietsen gemonteerd. Een klus die nog de nodige handigheid vereist! Maar gelukkig met onze handige mannen Thomas, Eric, Willem, Corné en Philippe én met medewerking van Silke die ook een kei blijkt in fietsen repareren, wordt de klus uiteindelijk geklaard. Om 11.00 uur komt Annette ons verrassen met 2 appeltaarten die ons heerlijk smaakten. De dames Heidi, Susanne, Henriet en Vivian voeren inmiddels wat schilderwerkzaamheden uit: een 6 tal platen die uiteindelijk gaan dienen als tafel, moeten in de grondverf gezet worden. Om 12.30 uur wordt er een overheerlijke lunch geserveerd bestaande uit Turkse broden voorzien van het heerlijkste beleg en een uitgebreide salade. We worden wel verwend! Daarna wordt er tot half 4 verder gewerkt. Nicole, die er niet de hele dag bij kon zijn en op vrijdag al heeft meegedaan met een andere NL Doet klus, is in de loop van de middag naar Utrecht gekomen en heeft zich bij de groep aangesloten. Ze steekt ook hier meteen de handen uit de mouwen met het schilderen. De middag wordt afgesloten met een luxe high tea, verzorgd door de vrijwilligers van Mediquest. We borrelen nog een uurtje na en kijken tevreden terug op een geslaagde dag waaraan we onze bijdrage hebben geleverd. Een dag waaraan we als bouwreisgroep wederom met veel plezier en een enorm goeie teamspirit samen zijn doorgekomen.
nl doet bouwreis sri lanka

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: