Vebego en Nederland Schoon, appeltje eitje

by

Door: Inger Strietman

Sommige samenwerkingen zijn zo logisch dat ze eigenlijk geen toelichting behoeven. De nieuwe samenwerking tussen Vebego en Stichting Nederland Schoon is er zo één. Nederland Schoon is al jaren zichtbaar in het straatbeeld waar zij zich, samen met bedrijven, overheden, scholen en vrijwilligers, inzet voor een schone, zwerfafvalvrije omgeving. Dat wij onze krachten gaan bundelen is dus appeltje eitje.

Op woensdag 18 maart jl. werd de samenwerking tussen Vebego en Nederland Schoon officieel bezegeld op Kasteel Cortenbach. De diversiteit aan mogelijkheden tot samenwerking wordt de komende tijd verder ingevuld. Deze zullen plaatsvinden op diverse niveaus.

De expertise van Nederland Schoon op het gebied van zwerfafval kunnen wij in onze bedrijven goed gebruiken. Met Hago Rail Services bijvoorbeeld kan worden gekeken naar bewust en onbewust zwerfafvalgedrag in en rondom het openbaar vervoer. Ook andere betrokkenen kunnen hierbij aansluiten. Doel is om samen met innovatieve oplossingen te komen om de leef- en werkomgeving in Nederland schoner te krijgen.

Ook SchoonPlein, het lesprogramma voor basisscholen dat Vebego Foundation heeft ontwikkeld, sluit nauw aan bij de missie van Nederland Schoon. Beide organisaties zetten zich in voor bewustwording van het belang van een schone omgeving onder leerlingen. En bieden inzicht in hoe kinderen hier zelf aan kunnen bijdragen. In het vernieuwde scholenprogramma van Nederland Schoon zal de inhoud van SchoonPlein verweven zijn om op deze manier samen nog meer scholen te bereiken.

Last but not least stimuleert Vebego haar medewerkers al jaren om zich vanuit hun maatschappelijk betrokkenheid actief in te zetten. De Supporter van Schoon-beweging van Nederland Schoon biedt hiervoor diverse mogelijkheden. Vebego medewerkers die mensen enthousiasmeren en activeren om Nederland schoon te houden, zoals we al zeiden: da’s toch logisch!

Lees op de website van Vebego meer over de samenwerking tussen Vebego en Nederland Schoon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: