Share the Sun!

by

Dit is Takiri zij is 16 jaar en woont in Wellawaya, een agrarisch dorp in het zuidoosten van Sri Lanka. Takiri is een gemotiveerde jonge meid die ervan droomt om arts te worden. Om dit te bereiken is het belangrijk dat zij op school goede resultaten haalt en daarmee in aanmerking komt om te gaan studeren in de grote stad. Maar er is een probleem. Leren is voor Takiri niet eenvoudig, niet omdat ze niet kan of wil, maar omdat er geen licht is als zij ’s avonds haar huiswerk wil maken. Reden is dat het huisje waarin zij woont met haar familie niet is aangesloten op de elektriciteit en het licht dat zij hebben van een kerosinelamp komt. Helaas is een kerosinelamp gevaarlijk, kerosine is duur en de dampen zijn zeer ongezond. Kortom, doordat er geen veilig licht is kan Takiri haar droom niet verwezenlijken.

IMG_5105

Gelukkig is er een lichtpunt! Takiri heeft van de Vebego Foundation een WakaWaka gekregen! Een WakaWaka? Nee geen exotische vogel maar een solar power lamp. De WakaWaka wordt opgeladen door de zon en geeft vervolgens gedurende ruim 4 uur veilig licht. Dit betekent dat Takiri en haar familie ’s avonds veilig licht hebben, Takiri kan studeren, mobiele telefoons opgeladen kunnen worden en ook haar familie in een gezondere omgeving leeft. Kortom: de WakaWaka heeft het leven van Takiri en haar familie verbetert en zij kan werken aan het verwezenlijken van haar droom.

Vebego vindt de WakaWaka een geweldige social enterprice en om die reden is zij een samenwerking aangegaan met deze organisatie. Vebego stimuleert haar bedrijven om de WakaWaka als relatiegeschenk in te zetten of als attentie te geven aan haar medewerkers. Dit doen wij via het programma ‘’Buy one, Give one’. Dit betekent dat voor elke WakaWaka die Vebego bedrijven kopen er één WakaWaka wordt gegeven aan gebieden in de wereld waar elektriciteit en licht niet vanzelfsprekend zijn. De ‘Give Ones’ gaan bijvoorbeeld naar de Ebola gebieden of naar de Syrische vluchtelingen kampen. Kortom met de WakaWaka is het motto Share the Sun werkelijkheid geworden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie en de kansen die je andere mensen biedt door een WakaWaka, neem dan contact op met Annette van Waning – directeur Vebego Foundation – annette.vanwaning@vebego.com Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de website van Waka Waka www.waka-waka.com.

Lees de Factsheet WakaWaka.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: