Green Key certificaat Goud voor de thuishaven van Vebego

by

Door Julie Cappers (projectmanager duurzaamheid):
Vebego is gevestigd in het prachtige ‘Kasteel Cortenbach’ in Voerendaal, de thuishaven van de Vebego familie. Duurzaamheid is voor Vebego een belangrijk speerpunt. Het Green Key certificaat draagt bij aan het afleggen van verantwoording inzake duurzaamheid.

Wat is Green Key?
Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche, gericht op o.a. hotels, recreatieparken, beurzen en congresgebouwen. Green Key richt zich voornamelijk op natuur en milieu, denk o.a. aan energie- en waterbesparing, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen & duurzame catering. Er zijn drie niveaus te behalen; brons, zilver of goud. Afhankelijk van het aantal goedgekeurde normen wordt het niveau bepaald door een externe auditor.

Green Key logo

Reden voor het behalen van het certificaat?
Het eerste doel was het verduurzamen van de exploitatie van het mooie kasteel. Om te laten zien dat wij naast beleidsvorming ook in de praktijk serieus bezig zijn met duurzaamheid. Kasteel Cortenbach is namelijk een prachtige locatie met een representatieve functie; het is het familiehuis, de thuishaven, van Vebego waar iedereen welkom is. Een Green Key certificaat biedt daarom uitkomst als het gaat om het afleggen van verantwoording inzake duurzaamheid en daar waar het gaat om representatieve locaties.

Mijn ervaringen?
Als projectmanager is het altijd leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan, vooral als deze uitdaging in het teken staat van duurzaamheid. Goed doen voor mens & milieu, wie krijgt daar geen voldoening van?

Het inlezen, plannen, structuur aanbrengen en ‘hands on’ aan de slag gaan samen met een gemotiveerde projectgroep geeft mij veel energie. Vooral omdat tijdens het project duidelijk werd dat Kasteel Cortenbach al zeer veel doet aan duurzaamheid. Hier zijn we ons dan wel van bewust, maar soms zijn dingen zo vanzelfsprekend dat je het niet meer onder de noemer ‘duurzaamheid’ aanduidt. Een mooie conclusie is dat duurzaamheid een ‘Way of Life’ is voor Kasteel Cortenbach, het behaalde Green Key certificaat Goud bevestigt dit.

cortenbach

Wat betekent Goud voor Vebego?
Goud betekent voor Vebego een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We zijn er immers nog niet, duurzaamheid is een voortdurend proces dat continu aan verbetering onderhevig is. Dit gedachtegoed is goed ingebakerd binnen Vebego. We maken weloverwogen keuzes, stellen realistische doelen en bereiken stap voor stap duurzame resultaten.

Een mooie afsluiting is het citaat van Mahatma Gandhi:
‘Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren’.

Advertenties

Eén reactie to “Green Key certificaat Goud voor de thuishaven van Vebego”

  1. Cor van der Velden Says:

    Geweldige prestatie, gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: